Bouw, onderhoud en beheer van bedrijfskritische webapplicaties

Inperon realiseert uw koppeling met Digipoort

Wat is een Digipoort koppeling?

Digipoort is het elektronisch postkantoor van de Rijksoverheid dat zorgt voor een veilige en snelle verzending van berichten tussen de overheid en u als toeleverancier. Via deze weg vindt onder andere het proces van opdrachtverstrekking tot en met facturering plaats.

Wanneer heeft u een Digipoort koppeling nodig?

Diverse overheidsinstanties stellen aan u als opdrachtnemer de eis dat u op basis van Digipoort opdrachten in ontvangst kunt nemen en dat u ook via Digipoort factureert. Denk hierbij aan ministeries, Rijksdiensten, provincies, gemeenten en andere overheidsinstanties. Dit is slechts een voorbeeld. Een andere vorm van informatieuitwisseling via Digipoort is de BTW-aangifte. Vanaf 1 januari moeten grotere bedrijven de BTW-aangifte via Digipoort gaan doen.

Hoe gaat het globaal in zijn werk?

Hieronder staat heel globaal uitgelegd hoe het realiseren van een Digipoort-koppeling in zijn werk kan gaan. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van het verstrekken van opdrachten en het factureren. U krijgt het verzoek van de overheidsinstantie waaraan u gaat leveren om op basis van Digipoort informatie uit te wisselen. Er wordt ook bepaald hoe de berichten moeten worden opgesteld. Denk hierbij aan de structuur. Van Logius (de organisatie die in opdracht van de overheid Digipoort beheert) ontvangt u een aansluitnummer en een code voor de afzender (uw organisatie) en een aansluitnummer en een code van de instantie aan wie u gaat leveren.

Voor u en uw klant is het belangrijk dat de informatieuitwisseling veilig gebeurt. Daarom moet er een veiligheidscertificaat aangevraagd worden bij een partij die zo’n certificaat kan uitgeven. Het certificaat zorgt ervoor dat alle berichten tussen u en uw opdrachtgever worden versleuteld.

Ondertussen kunt u met Inperon om tafel om te inventariseren op welke manier uw boekhoud- of ERP-systeem gekoppeld moet worden aan Digipoort. Inperon zal uw interne systemen gaan koppelen aan de interface van Digipoort en dit daarna voor u testen. Na de testfase zal Logius de koppeling valideren. Als het validatieproces positief is afgerond wordt de koppeling opgeleverd en kunt er gebruik van gaan maken.

Wat doet Inperon voor u?

Inperon zal u adviseren en heeft alle kennis in huis om de koppeling daadwerkelijk te realiseren. Dat is prettig want zo hoeft u maar met één partij zaken te doen. Dit werkt snel en efficiënt. Natuurlijk stellen we ook samen met u de planning op, verzorgen we het projectmanagement en begeleiden we u tijdens het gehele traject.

Wat kost het?

Wat het realiseren van een Digipoort-koppeling kost is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de complexiteit van het programmeerwerk. Als u bijvoorbeeld gebruikmaakt van een standaard boekhoud- of ERP-systeem, zullen de programmeerkosten lager zijn.

088 - 4673766

Click here to add your own text

Meer informatie over een koppeling met Digipoort

Advies en begeleidingProgrammerenTestenMonitoring
Advies over de wijze van koppelen en het opstellen van een planning van de werkzaamhedenHet aansluiten van uw interne systemen op de interface van DigipoortHet testen van de koppelingHet transactiesysteem monitoren (we controleren of alles goed functioneert in de live-situatie)
In contact brengen met de juiste partij voor certificeringDe berichten vanuit uw interne systemen geschikt maken voor verzenden.
Begeleiding bij het installeren van de certificatenDe berichten die u van uw opdrachtgever ontvangt geschikt maken voor verwerking in uw interne systemen.
Begeleiding tijdens het aansluitproces met Logius
Begeleiding tijdens het validatieproces
Projectmanagement tijdens het hele traject

Recente projecten